Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

V evanjelických kostoloch čítajú Pastiersky list biskupov ECAV

Biskupi v liste pripomínajú, že náš Spasiteľ, Boží Syn sa narodil pre všetkých ľudí, že Boh nám poslal na záchranu svojho jednorodeného Syna Ježiša Krista.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Význam Narodenia Pána Ježiša Krista, dôležité poslanie rodiny a manželstva v súčasnosti, výchovy detí a mládeže v rodinách v kresťanskom duchu vyzdvihujú evanjelickí biskupi v Pastierskom liste k Vianociam 2013, ktorý dnes čítajú pri službách Božích na celom Slovensku.

Biskupi v liste pripomínajú, že "náš Spasiteľ, Boží Syn sa narodil pre všetkých ľudí, že Boh nám poslal na záchranu svojho jednorodeného Syna Ježiša Krista. To je pravá podstata Vianoc a je to záruka aj našej pravej radosti v časoch dobrých i v časoch ťažkých".

Generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik, biskup Západného dištriktu cirkvi Milan Krivda a biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol apelujú na veriacich, aby nezabúdali na svoje rodiny a zodpovedne mysleli na budúcu generáciu, na svoje deti a mladých, a umožnili im, aby boli vychovávaní v rodinách, kde vládne na prvom mieste Boh, kde prebýva narodený Spasiteľ Ježiš Kristus so svojou láskou a pokojom.

"Život je Boží dar a je na našej zodpovednosti pred Pánom Bohom i pred ľuďmi, ako s týmto darom narábame, i aký máme postoj k životu iných ľudí, aj tých, ktorí nie sú ešte narodení. Tiež manželstvo muža a ženy i rodina zostáva naďalej základnou jednotkou pre cirkev i pre zdravú spoločnosť a nedá sa ničím nahradiť ani pozmeniť," zdôraznili evanjelickí biskupi v liste. V závere vyjadrili želanie, aby radosť, pokoj, láska Božia skrze narodeného Spasiteľa zavládla v každej domácnosti a pretrvala aj počas celého roka 2014.