Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Exministerka D. Saková odovzdala rezort vnútra novému ministrovi

Na snímke sprava novovymenovaný minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), ktorý si prišiel na ministerstvo vnútra prevziať rezort od svojej predchodkyne Denisy Sakovej (Smer-SD) v Bratislave 21. marca 2020. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV

Ministerstvo vnútra bude riadiť Roman Mikulec (OĽaNO). Jeho prvé kroky budú súvisieť s riadením krízového štábu a so šírením nového koronavírusu na Slovensku.

Bratislava 21. marca (TASR) - Exministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) odovzdala v sobotu večer rezort novému ministrovi Romanovi Mikulcovi (OĽaNO). Je členom vlády Igora Matoviča (OĽaNO), ktorú v sobotu vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová.

Mikulec už pred piatkovou (20. 3.) ustanovujúcou schôdzou parlamentu prezradil, že jeho prvé kroky budú súvisieť s riadením krízového štábu a so šírením nového koronavírusu na Slovensku. Mikulec vtedy tiež povedal, že má svoje predstavy o tom, čo bude robiť vo vedení rezortu. Nekonkretizoval ich, najskôr sa musí oboznámiť s fungovaním rezortu a samotného krízového štábu.

Roman Mikulec sa narodil 18. marca 1972 v Bratislave. Za vlády Ivety Radičovej bol riaditeľom Vojenského spravodajstva (VS). Pôsobil v USA na veliteľstve USCENTCOM (Centrálne velenie armády USA) v rámci vojenskej operácie Enduring Freedom (Trvalá sloboda) v Afganistane a Kosove. Po vstupe Slovenska do EÚ v roku 2004 bol vyslaný ako prvý príslušník Ozbrojených síl SR do Situačného centra Vojenského štábu EÚ v Bruseli. Od roku 2013 pracoval v súkromnom sektore v oblasti bezpečnosti, diplomacie a zahraničných vzťahov.