Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Exposlanec Herák podal sťažnosť voči obvineniu, ešte o nej nerozhodli

Ján Herák, foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Herák avizoval, že okrem sťažnosti využije všetky právne prostriedky na očistenie mena.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Exposlanec parlamentu Ján Herák podal sťažnosť proti opätovnému vzneseniu obvinenia zo spáchania sexuálneho násilia či znásilnenia. Zatiaľ o nej nerozhodli. Vyplýva to zo stanoviska prokurátora nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslava Mačeka pre TASR. Na opätovné obvinenie exposlanca upozornila televízia Markíza.

Vyšetrovateľ nitrianskeho krajského policajného riaditeľstva vzniesol 15. novembra obvinenie za zločin sexuálneho násilia v súbehu so zločinom znásilnenia v štádiu pokusu, za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za prečin sexuálneho zneužívania, za pokračovací obzvlášť závažný zločin sexuálneho zneužívania, za obzvlášť závažný zločin znásilnenia. Predchádzajúce obvinenie vo veci zrušila nitrianska krajská prokuratúra v septembri pre hmotnoprávne pochybenie.

Herák avizoval, že okrem sťažnosti využije všetky právne prostriedky na očistenie mena. "Evidentne šikana na moju adresu pokračuje," reagoval pre televíziu Markíza.

Prokuratúra zároveň potvrdila, že Herák naďalej čelí obvineniu z mája 2021 za prečin mravnej výchovy mládeže a zločin sexuálneho zneužívania. Tohto skutku sa mal exposlanec za OĽANO dopustiť v závere augusta 2020.