Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Exšéfa SIS Vladimíra P. a Zoroslava K. obvinili pre korupciu

Vladimír P., archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Obhajcovia Zoroslava K. na sociálnej sieti uviedli, že má ísť o opätovné obvinenie v kauze SIS.

Bratislava 8. februára (TASR) - Bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. a konkurzného právnika Zoroslava K. obvinili z korupcie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"Úrad špeciálnej prokuratúry GP SR môže potvrdiť, že dvom osobám bolo vznesené obvinenie v korupčnej trestnej veci. Osobe Z. K. za podplácanie a osobe V. P. za prijímanie úplatku a iné trestné činy," priblížila hovorkyňa. Vzhľadom na procesné štádium veci sa v súčasnosti nebude prokuratúra podrobnejšie vyjadrovať, aby nezmarila alebo nesťažila vyšetrovanie.

Polícia spresnila, že okrem trestného činu prijímania úplatku čelí Vladimír P. aj obvineniu zo zneužívania právomoci verejného činiteľa i ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Obhajcovia Zoroslava K. na sociálnej sieti uviedli, že má ísť o opätovné obvinenie v kauze SIS. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste generálna prokuratúra. Exriaditeľa tajnej služby obvinili vtedy z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur.