Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

NAKA vyšetruje úmrtie bývalého riaditeľa VSS P. Bučku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Prokuratúra sa k tejto téme nevyjadruje.

Bratislava 26. januára (TASR/Teraz.sk) – Smrť bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Petra Bučku vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA) ako podozrenie z úkladnej vraždy. Pre TASR to potvrdila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru (PZ). Na prípad upozornil portál noviny.sk.

"Môžeme potvrdiť, že predmetnú trestnú vec vyšetruje vyšetrovateľ NAKA ako podozrenie z úkladnej vraždy. Vo veci bola nariadená pitva. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie," priblížila Dobiášová.



Prokuratúra sa k tejto téme nevyjadruje. "Vzhľadom na to, že v súčasnosti v tejto veci vykonáva úkony vyšetrovateľ NAKA, nebudeme sa k nej vyjadrovať," uviedla pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Mŕtveho muža v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne mal nájsť okoloidúci psičkár ešte v utorok (25. 1.) popoludní. Na miesto činu mal prísť podľa portálu noviny.sk aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.