Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Fábikovú z akcie Veža odsúdili na päť mesiacov podmienečne

Na snímke spoluobžalovaná Andrea F. pred pojednávacou miestnosťou pred začiatkom verejného zasadnutia v drogovej kauze Veroniky Šumichrastovej 30. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Po protidrogovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Veža vyšetrovateľ minulý rok obvinil štyri osoby.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Krajský súd (KS) v Bratislave odsúdil v utorok Andreu Fábikovú, obžalovanú a zadržanú v rámci minuloročnej protidrogovej akcie Veža, na päťmesačný podmienečný trest odňatia slobody. KS na svojom verejnom zasadnutí zrušil rozsudok Okresného súdu (OS) Bratislava V, ktorý ju pôvodne odsúdil v máji na osemročný trest odňatia slobody. Verdikt je právoplatný.

"Senátu odvolacieho súdu z vykonaného dokazovania nevyplynul nepochybný záver o tom, že obžalovaná obchodovala s drogami, ale len záver, že tieto drogy prechovávala pre vlastnú potrebu. Senát vzhľadom na osobu obžalovanej uložil podmienečný trest odňatia slobody s odkladom na jeden rok," uviedol pre TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Na snímke spoluobžalovaná Andrea F. vychádza z pojednávacej miestnosti počas verejného zasadnutia v drogovej kauze Veroniky Šumichrastovej 30. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Právoplatne v tomto prípade bola vo februári na osemročný trest odňatia slobody odsúdená bývalá vyššia súdna úradníčka OS Bratislava I Veronika Šumichrastová. Trest si odpykáva v ústave s minimálnym stupňom stráženia. KS vo februári ďalšieho spoluobžalovaného Jozefa Hricu odsúdil na desaťročný trest odňatia slobody. Ten si odpykáva v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Po protidrogovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Veža vyšetrovateľ minulý rok obvinil štyri osoby. Ladislav L., Šumichrastová, Hrica a Fábiková sa mali zaoberať predajom kokaínu od roku 2017, a to hlavne v Bratislave. Pri prehliadkach polícia zaistila väčšie množstvo kokaínu v hodnote tisícok eur a marihuanu.