Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Fantastickou osobnosťou roka sa stala Alexandra Pavelková

Alexandra Pavelková Foto: TASR/A.P.

V ankete FÓR - Fantastická osobnosť roka, ktorú usporadúva denník Fandom.sk, hlasujú čitatelia a fanúšikovia o osobnosti, ktorá ich za uplynulý rok najviac zaujala.

Bratislava 23. januára (TASR) - Fanúšikovia fantasy a science-fiction vybrali za Fantastickú osobnosť roka 2013 spisovateľku Alexandru Pavelkovú. V ankete internetového denníka Fandom.sk sa v celkovom hodnotení umiestnila na prvej priečke pred spisovateľkou a vydavateľkou Katarínou Soykou (druhé miesto zdieľa so svojou spoluvydavateľkou Lenonou Štiblaríkovou) a spisovateľom Jurajom Červenákom.

"Krumplíkovú medailu si vyslúžil vydavateľ Ivan Aľakša," konštatujú usporiadatelia na stránke. Zo zahraničných osobností ocenili čitatelia Fandomu mladú nádej českej fantastiky so slovenským menom Petra Slováková.

"Pre mňa víťazstvo v ankete znamená ocenenie mojej organizačnej a publicistickej činnosti na poli fantastiky. Hlavne je veľmi príjemné, keď si niekto všimne, že ste niečo výrazné v nejakej oblasti urobili, a takýmto spôsobom vám to pripomenie. Potom má človek aspoň chvíľu pocit, že to nerobil nadarmo," komentovala pre TASR svoj úspech Pavelková.

Vysvetlila, že Fandom je voľné združenie ľudí, ktorí sa "takým či onakým spôsobom denne či príležitostne zaoberajú fantastikou, a zároveň sa stretávajú s ľuďmi podobných záujmov". Fandom.sk (www.fandom.sk) je najstarší a momentálne pravdepodobne jediný slovenský internetový denník venovaný fantastike vo všetkých jej formách. Žánrovo sa venuje najmä science-fiction a fantasy, okrajovo tiež hororu, komiksu a popkultúre ako takej.

V ankete FÓR - Fantastická osobnosť roka, ktorú usporadúva denník Fandom.sk, hlasujú čitatelia a fanúšikovia o osobnosti, ktorá ich za uplynulý rok najviac zaujala.