Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Festival Gorazdov Močenok sa uskutoční čiastočne online formou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pripravené sú súťažné i hosťujúce divadelné predstavenia, rozborové semináre, tvorivé divadelné dielne, výstavy, duchovný program.

Močenok 9. júna (TASR) – Tohtoročný 29. ročník celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa uskutoční od 25. júla do 1. augusta. Festival sa z dôvodu aktuálnej pandemickej situácie uskutoční čiastočne online formou. Pripravené sú súťažné i hosťujúce divadelné predstavenia, rozborové semináre, tvorivé divadelné dielne, výstavy, duchovný program.

Divadelné predstavenia a dielne sa uskutočnia online formou, naživo bude zabezpečená duchovná časť a sprievodné akcie,“ informovali organizátori festivalu.

Súťažné divadelné inscenácie budú počas celého trvania festivalu zverejnené na webovom sídle www.krediv.sk, kde si ich môžu záujemcovia pozrieť kedykoľvek v rámci celého týždňa. Rozborové semináre sa uskutočnia prostredníctvom skupinových videohovorov, kam môžu prísť diskutovať nielen súťažiaci divadelníci, ale ktokoľvek, kto bude mať záujem.

Divadelné súbory, ktoré majú záujem odprezentovať svoje divadelné inscenácie, sa môžu prihlásiť s videozáznamami predstavení do 30. júna. Záujemcovia o tvorivé dielne si budú môcť vybrať z dielní tvorivého písania, detskej dramatickej tvorivosti alebo činohernej réžie a dramaturgie, ktoré budú vedené lektormi. Tvorivá výučba bude v každej dielni zorganizovaná formou skupinových videohovorov.