Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Fiala zaželal novému slovenskému premiérovi Ódorovi úspešné pôsobenie

Na snímke nový predseda vlády odborníkov Ľudovít Ódor po prevzatí pracovne premiéra na Úrade vlády SR, kde ho privítal jeho predchodca Eduard Heger počas odovzdania Úradu vlády SR v Bratislave 15. mája 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Vláda odborníkov vystriedala dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera.

Praha 15. mája (TASR) - Český premiér Petr Fiala zablahoželal predsedovi novej úradníckej vlády SR Ľudovítovi Ódorovi k vymenovaniu a zaželal mu úspešné pôsobenie vo funkcii. Fiala to napísal na sociálnej sieti Twitter, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes vymenovala úradnícku vládu na čele s ekonómom Ľudovítom Ódorom, ktorá má za úlohu doviesť krajinu k predčasným voľbám. Blahoželám pánovi premiérovi k vymenovaniu, prajem mu úspešné pôsobenie a teším sa na osobné stretnutie," napísal Fiala.

Vláda odborníkov vystriedala dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu po tom, ako ohlásili odchod ministri Samuel Vlčan i Rastislav Káčer a prezidentka neprijala ani jeden z jeho návrhov, ktoré považoval za stabilnejšie než vymenovanie úradníckej vlády.

Ódor po vymenovaní vyhlásil, že jeho vláda chce priniesť pokoj aj odbornosť. Deklaroval, že do volieb zabezpečia riadny chod štátu. Okrem riešení aktuálnych problémov budú klásť dôraz aj na budúcnosť, konkurencieschopnosť a úspech Slovenska, spresnil nový premiér.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)