Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Fico: Bol to monsterproces, treba podať trestné oznámenie na sudkyňu

Na snímke poslanec NR SR Robert Fico prišiel pozrieť na vyhlásenie rozsudku obžalovaného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 20. septembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa súdu je Kováčik vinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Súdny proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. bol "monsterproces". Vyhlásil to líder opozičného Smeru-SD Robert Fico s tým, že ako prvé treba podať trestné oznámenie na samosudkyňu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamelu Záleskú za ohýbanie zákona.

Fico, ktorý si prišiel vypočuť rozsudok nad Dušanom K. priamo na ŠTS do Pezinka, obvinil novinárov a "zablahoželal" im za "špinavú robotu". Avizoval, že sa k prípadu vyjadrí na tlačovej konferencii.



Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. odsúdil v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku na 14-ročné väzenie. Vymeral mu aj trest prepadnutia majetku. Podľa súdu je vinný vo všetkých štyroch bodoch obžaloby. Mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Rozsudok nie je právoplatný.