Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Fico o svojom sledovaní:Lipšic a jeho nohsledi sú asi v dôkaznej kríze

Na archívnej snímke Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR – Jakub Kotian

Z tohto absurdného odpočúvania sa nikto nedozvie nič viac, ako počuje odo mňa na tlačových konferenciách, povedal Fico.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a jeho "nohsledi" musia byť v dôkaznej kríze, ak dali sledovať a odpočúvať predsedu opozičnej strany na jeho stretnutiach. Uviedol to predseda Smeru-SD Robert Fico v reakcii na zverejnené videá, ktoré majú pochádzať zo súdom schváleného sledovania.

"S obhajcami nevinných ľudí som sa stretával a budem sa stretávať, aby som mal dostatok informácií pre svoju politickú prácu. Z tohto absurdného odpočúvania sa nikto nedozvie nič viac, ako počuje odo mňa na tlačových konferenciách," povedal Fico. Deklaruje, že bude naďalej pracovať na dokázaní neviny obvinených nominantov opozície a osôb spojených s opozíciou.

Tento deň je podľa Fica len potvrdením, že demokracia a právny štát sú na Slovensku "v totálnom rozvrate". "Rok a pol hovorím o zneužívaní trestného práva na boj s opozíciou. Rok a pol tvrdím, že vo väzbe sedia nevinní ľudia. Je to moja legitímna politická agenda, ktorá sa potvrdzuje každým dňom," skonštatoval.

Prokuratúra v pondelok informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v rámci akcie Očistec o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

Portál aktuality.sk neskôr zverejnil videá, na ktorých majú byť zaznamenané stretnutia Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, obhajcu obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora G. Mareka Paru, podnikateľa Miroslava Bödöra a syna Tibora G.