Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Fico: Mrzí ma, že 17. novembra nemôžeme oslavovať slobodu a demokraciu

Na snímke autoprotest strany Smer-SD v Bratislave 17. novembra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Skonštatoval to pred začiatkom autoprotestu, ktorý v Bratislave strana organizuje a ktorý bude smerovať mestom k Prezidentskému palácu a Úradu vlády SR.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Líder Smeru-SD Robert Fico zablahoželal Slovákom k štátnemu sviatku. Mrzí ho však, že aktuálne nemôžu na Slovensku oslavovať demokraciu a slobodu. Skonštatoval to pred začiatkom autoprotestu, ktorý v Bratislave strana organizuje a ktorý bude smerovať mestom k Prezidentskému palácu a Úradu vlády SR. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v krajine.

"Ak sa pozrieme na vývoj za posledné dva roky, demokracia, sloboda, právny štát, sociálny štát dostali neuveriteľne na frak. Neostáva nám nič iné, ako varovať vládu a prezidentku a ratovať Slovensko, ktoré sa dostalo do zlej situácie," povedal šéf Smeru-SD. Autoprotestom chce strana podľa jeho slov pripomenúť vládnemu kabinetu a hlave štátu Zuzane Čaputovej, že tu sú a že krajina nie je v poriadku. Hovorí o rozvrate verejných financií či právneho štátu a marení referend.



Odkaz 17. novembra si počas dňa uctilo aj mimoparlamentné hnutie Republika. "Je našou úlohou poučiť sa z histórie - v dobrom aj zlom. Majme sa na pozore pred tými, ktorí chcú v mene 'pokroku' spoločnosť násilím prevychovávať a oponentov vraždiť či zatvárať," skonštatoval predseda hnutia Milan Uhrík. Podčiarkol, že každý útlak je zlý a každá smrť niekoho bolí. Uviedol tiež, že zo "slobody a mieru" zostali len politické slogany a ľudia sa právom cítia byť Nežnou revolúciou akosi podvedení.