Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fico predložil ďalšie dokumenty, ktoré majú spochybniť Mikulca

Robert Fico, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Predseda Smeru podľa svojich slov disponuje aj ďalšími informáciami, pre niektoré plánuje podať trestné oznámenie na polícii.

Prešov 11. júna (TASR) - Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico predložil ďalšie dokumenty, ktoré majú spochybniť osobu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Na návrh Smeru-SD bude minister čeliť v utorok 15. júna odvolávaniu v parlamente.

Úradný záznam z roku 2012 má dokazovať, že Mikulec ako vtedajší riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby (VSS) trval pri výbere víťaza zákazky na stráženie budov na voľbe spoločnosti, v ktorej bol výkonným riaditeľom jeho brat. Firma tak získala kontrakt v hodnote približne 150.000 eur.

Fico tiež upozornil na zrušenie bezpečnostnej previerky Mikulcovi na stupeň prísne tajné z roku 2012, ktoré potvrdil aj Najvyšší súd SR. Dnešný minister mal klamať pri bezpečnostnom dotazníku. Predseda opozičnej strany poukázal tiež na Mikulcov konflikt s podnikateľom, ktorý mal riešiť prostredníctvom tajnej služby.

Predseda Smeru podľa svojich slov disponuje aj ďalšími informáciami, pre niektoré plánuje podať trestné oznámenie na polícii. Fico zverejnil ďalšie podozrenia aj vo štvrtok (10. 6.), Mikulec označil jeho slová za klamstvá.

V súvislosti so zásahom Úradu inšpekčnej služby v Národnej kriminálnej agentúre Fico kritizoval vyjadrenia špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Výroky o tom, že oligarchovia spravili tlak na inšpekciu, sú podľa neho "hodné predstaviteľa opozície". Fico naďalej tvrdí, že existuje pracovná skupina, ktorá vyhľadáva udavačov. Diať sa to malo podľa neho aj pri kauzách Očistec či Božie mlyny. "Všetci, čo o tom hovorili, boli pozatváraní," podotkol.