Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Fico: Prezidentka sa vybrala politickou cestou Kisku, skončí rovnako

Na archívnej snímke Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf Smeru-SD pripomenul, že hlava štátu zmarila referendum o predčasných voľbách a robí všetko preto, aby zmarila aj ďalšie.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa vybrala tou istou politickou cestou ako exprezident Andrej Kiska a ako on aj skončí, ak nepochopí úlohu a postavenie hlavy štátu. Vo videu na sociálnej sieti to uviedol predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico ako reakciu na prezidentkine vyjadrenie v diskusnej relácii.

"Ak si predstavujete spravodlivosť a demokraciu tak, ako ste si ju priniesli z liberálneho politického prostredia, tak sa do neho vráťte a dajte priestor takej hlave štátu, ktorá to s touto krajinou a ľuďmi myslí dobre," odkázal Fico Čaputovej.



Fico pripomenul, že hlava štátu zmarila referendum o predčasných voľbách a robí všetko preto, aby zmarila aj ďalšie. Podľa vlastných slov nerozumie, prečo útočí na opozíciu, ktorá "si robí svoju prácu".

Čaputová vníma aktivity opozície v súvislosti s referendom ako "hru na záujem o referendum". Je podľa nej nezodpovedné burcovať ľudí a rozvíjať vášne pre to, aby mohla opozícia útočiť na prezidentský úrad, o ktorý jej do budúcna ide. Ak by opozícii o referendum išlo, tak po diskusii s ústavnými právnikmi by sa dali naformulovať otázky tak, aby sa dalo vypísať.