Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Fico si myslí, že ho sleduje Vojenské spravodajstvo, Naď to odmieta

Na archívnej snímke poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Pavol Zachar

Minister vyzýva poslanca, aby Vojenské spravodajstvo neočierňoval.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Líder Smeru-SD Robert Fico si myslí, že ho sleduje Vojenské spravodajstvo. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) to razantne odmieta.

"Vyprosujem si, aby za to, že som povedal, že je nezmyslom posielať S-300 na Ukrajinu, aby tu niekto špekuloval o mojom trestnom stíhaní z vyzvedačstva a vyprosujem si, aby mi dva týždne chodili za nosom agenti," povedal Fico. Vojenské spravodajstvo tak podľa neho teraz robí najšpinavšiu robotu, lebo Slovenskej informačnej službe už nikto neverí. Hovorí o používaní fašistických metód voči slovenskej demokratickej opozícii.

Minister vyzýva poslanca, aby Vojenské spravodajstvo neočierňoval. "Vyzývam obvineného Roberta Fica, aby na svoju trápnu politickú obhajobu nezneužíval výmysly proti inštitúcii, ktorá v súčasnosti preukázateľne robí všetko pre to, aby chránila Slovensko a jeho občanov. To, čo Vojenské spravodajstvo robilo za obvineného Fica, je len na jeho svedomí a zodpovednosti, ale opäť sa ukazuje to známe, že Fico podľa svojho konania súdi iných," skonštatoval Naď. Upozornil, že ak má Fico akékoľvek podozrenia z nelegálnych aktivít voči jeho osobe, mal by ako právnik vedieť, ako v zmysle zákona postupovať.