Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Fico si želá kvalitnejší dialóg vlády a samospráv,zablahoželal víťazom

Na archívnej snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf strany Smer-SD tiež poukázal na výsledky referenda v Sliači, kde väčšina voličov odmietla prítomnosť amerických vojakov na tamojšom letisku.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Vláda SR by mala nadviazať kvalitnejší dialóg s predstaviteľmi samospráv. Skonštatoval to líder opozičného Smeru-SD a poslanec Národnej rady (NR) SR Robert Fico po spojených komunálnych voľbách. Poukázal na zodpovednosť vedenia obcí, miest a krajov za život v samosprávach.

"Želám si, aby súčasná vláda nadviazala podstatne kvalitnejší sociálny dialóg, pretože sa mi zdá, akoby ich ignorovala," podotkol v reakcii na sociálnej sieti.

Zablahoželal úspešným kandidátom na primátorov, starostov, predsedov samosprávnych krajov a poslancov v zastupiteľstvách. "Niet im čo závidieť, lebo sú v priamom kontakte s ľuďmi a nesú podstatne väčšiu mieru zodpovednosti za kvalitu života v mestách a obciach a v samosprávnych krajoch ako napríklad poslanci NR SR," dodal.

Fico tiež poukázal na výsledky referenda v Sliači, kde väčšina voličov odmietla prítomnosť amerických vojakov na tamojšom letisku. Hovorí o dôsledku nevýhodnej obrannej zmluvy s USA.