Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fico: Smer-SD vyzýva Hlas-SD k vytvoreniu mierovej vlády

Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nie sme naivné deti, vieme, že vznikne koaličná vláda, uviedol v súvislosti s nadchádzajúcimi predčasnými parlamentnými voľbami.

Bratislava 19. marca (TASR) – Opozičná strana Smer-SD vyzýva mimoparlamentný Hlas-SD k vytvoreniu spoločnej mierovej vlády po parlamentných voľbách. Predseda Smeru-SD Robert Fico vo zverejnenom videu zdôvodnil ponuku úsilím o vytvorenie silnej garancie pre verejnosť, že vláda nezatiahne Slovensko do vojnového konfliktu.

"Nie sme naivné deti, vieme, že vznikne koaličná vláda," uviedol v súvislosti s nadchádzajúcimi predčasnými parlamentnými voľbami. "Rešpektujeme aj to, že Peter Pellegrini si primárne hľadá iných partnerov u PS a SaS. No myšlienka mierovej vlády je oveľa podstatnejšia ako to, či pôjde vláda doprava alebo doľava," upozornil Fico.

Obracia sa preto na bývalých kolegov, aby čo najrýchlejšie dali spoločnosti garanciu, že vznikne vláda, ktorá "nedovolí, aby pokračovalo toto, čo teraz vidíme vo vzťahu k vojne na Ukrajine, politika vedúca k zatiahnutiu Slovenska do vojnového konfliktu". Predseda Smeru upozornil, že jeho výzva je motivovaná aj žiadosťami bežných ľudí, s ktorými sa predstavitelia strany stretávajú.