Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Fico tvrdí, že Hamran potvrdil informáciu o pripravovanom zásahu

Na archívnej snímke Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Policajný prezident kategoricky odmietol Ficove tvrdenia o avíze na policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov.

Bratislava 16. mája (TASR) - Policajný prezident Štefan Hamran podľa lídra opozičného Smeru-SD Roberta Fica v pondelok potvrdil slová jeho a predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) o príprave zásahu polície proti skupine vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov. Trvá na tom, že premiér Eduard Heger (OĽANO) musí zvolať bezpečnostnú radu.

"Potešil som sa, že konečne idú klepnúť poriadne po prstoch takým vyšetrovateľom, ako je Čurilla, takým prokurátorom, ako je Lipšic či Repa, a takým sudcom, ako je Kliment alebo Záleská. Toto je politicky angažovaná organizovaná skupina, ktorá plní vládny program – pozatvárať opozíciu a ľudí s ňou spolupracujúcich," komentoval Fico. Ako však poznamenal, Hamran mal zjavne na mysli inú skupinu, keď o nej minulý týždeň hovoril na bezpečnostnej rade. "A to skupinu vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí sa snažia odhaliť pravdu o manipuláciách s trestnými konaniami a hrubom porušovaní ľudských práv obvinených," dodal.

Fico vo víkendovej diskusnej relácii uviedol, že Hamran pred najvyššími ústavnými činiteľmi hovoril o príprave obrovskej bezpečnostnej akcie. Spoludiskutujúci v relácii, predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár, potvrdil, že aj on zachytil takéto informácie.

Policajný prezident kategoricky odmietol Ficove tvrdenia o avíze na policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk, sudcov a prokurátorov. Ako priblížil, na bezpečnostnej rade hovoril o prebiehajúcom trestnom konaní vo veci založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Uviedol tiež na pravú mieru nesprávne informácie o zásahu polície na Okresnom súde Bratislava III a jeho nadväznosti na vyšetrovanie zločineckej skupiny. Deklaroval, že nikdy bezpečnostnú radu neinformoval o príprave nejakej akcie.