Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Fico uviedol do funkcie podpredsedu vlády pre investície Pellegriniho

Na snímke vľavo predseda vlády SR Robert Fico uviedol do funkcie podpredsedu vlády pre investície Petra Pellegriniho (vpravo) v Bratislave v pondelok 4. apríla 2016. Foto: TASR - UV SR

Fico s Pellegrinim spoločne diskutovali predovšetkým o zmene kompetenčného zákona.

Bratislava 4. apríla (TASR) – Premiér Robert Fico (Smer-SD) dnes uviedol do funkcie podpredsedu vlády pre investície Petra Pellegriniho (Smer-SD). Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Fico s Pellegrinim spoločne diskutovali predovšetkým o zmene kompetenčného zákona. Cieľom je podľa úradu vlády posilniť riadiace, koordinačné a kontrolné právomoci podpredsedu vlády pre investície v oblasti čerpania európskych fondov, a to na základe dohody s koaličnými partnermi SNS, Most-Híd a #Sieť zakotvenej v koaličnej zmluve.

Post podpredsedu vlády pre investície bol zriadený počas druhej vlády Roberta Fica. Od 26. novembra 2012 do konca volebného obdobia v roku 2016 ho zastával bývalý minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny (Smer-SD). Bol zodpovedný napríklad za vypracovanie Partnerskej dohody medzi SR a Európskou úniou na programové obdobie 2014 až 2020, určujúcej priority v čerpaní eurofondov.

Pellegrini sa stal poslancom Národnej rady SR za Smer-SD po voľbách v roku 2010. Od roku 2012 pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka Ministerstva financií SR a v júli 2014 sa stal ministrom školstva. V novembri 2014 nahradil na pozícii predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD).