Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

R. Fico prevezme v Budapešti predsedníctvo SR vo Vyšehradskej štvorke

BZ rokovania vlády SR v stredu 11. júna 2014 v priestoroch Úradu vlády SR na Námestí slobody v Bratislave. Na snímke zľava podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír, predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Účasť slovenskej delegácie na tomto summite dnes schválil kabinet.

Bratislava 11. júna (TASR) - Premiér Robert Fico prevezme 24. júna v Budapešti predsedníctvo Slovenska vo Vyšehradskej štvorke. Zoskupeniu do konca júna šéfuje Maďarsko. Predsednícka krajina v súlade s pravidlami vyšehradskej spolupráce na záver svojho ročného obdobia organizuje na svojom území stretnutie predsedov vlád V4.

Účasť slovenskej delegácie na tomto summite dnes schválil kabinet. Stretnutie by malo byť využité aj na rokovanie premiérov s predsedom Európskej komisie José Manuelom Barrosom. Prediskutujú s ním kohéznu politiku a priority programového obdobia 2014 až 2020.

Šéfovia exekutív Maďarska, Slovenska, Česka a Poľska zhodnotia plnenie ročného programu predsedníctva Budapešti a oboznámia sa s prioritami slovenského, ktoré by mali formálne schváliť. Ďalšími témami rokovania budú aktuálne európske otázky a zahraničnopolitické témy.

Na základe dlhodobej praxe prevezme na budúci rok rotujúce ročné predsedníctvo od Slovenska Česká republika.