Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Fico: Očakávam, že v druhom kole to bude veľmi zaujímavé

Kandidát na prezidenta SR Robert Fico prichádza do centrály strany Smer-SD. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 29. marca.

Bratislava 16. marca (TASR) - Bratislava 16. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Smeru-SD Robert Fico očakáva v druhom volebnom kole tvrdý volebný súboj. Upozorňuje, že voličská účasť v prvom kole bola nižšia, ako sa očakávalo. "Máme dva týždne, uvidíme," povedal v reakcii na výsledky prvého kola volieb.

"Ďakujem všetkým voličom, ktorí mi dali hlasy. Toto je referendum o Smere. Očakávam, že to bude v druhom kole veľmi zaujímavé," povedal.

Dodal, že je víťazom prvého kola volieb. "Opozícia by podporila aj diabla voči mne, ja som s tým rátal, taký je život, ideme ďalej. Bude to normálna kampaň medzi dvoma kandidátmi, každý z nás bude chcieť niečo povedať," reagoval na Robert Fico na otázku, koho v druhom kole volieb podporí opozícia.

Slováci dnes v prvom volebnom kole hlasovali za nového prezidenta SR. Vyberať si mohli zo 14 kandidátov. Volebné právo má vyše 4,3 milióna občanov. Oficiálne výsledky potvrdí ÚVK v nedeľu 16. marca.

Druhé kolo volieb sa uskutoční v sobotu 29. marca. V ňom sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna.