Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Fico: Záleží mi na tom, aby Lajčák zostal ministrom zahraničných vecí

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant SMER-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Práve kvôli Globálnemu paktu OSN o migrácii Lajčák pripúšťa svoju rezignáciu.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Predsedovi vládneho Smeru-SD Robertovi Ficovi záleží na tom, aby tak kvalifikovaný diplomat, ako je Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD), zostal ministrom zahraničných vecí. Povedal to v utorok novinárom bez toho, aby vysvetlil, ako sa parlament postaví ku Globálnemu paktu OSN o migrácii. Práve kvôli tomuto dokumentu Lajčák pripúšťa svoju rezignáciu.

Po tejto novinárskej otázke Fico tlačovú konferenciu ukončil s vysvetlením, že má zasadnutie poslaneckého klubu. Neodpovedal na otázky, či má ambíciu stať sa po prípadnom Lajčákovom odchode jeho nástupcom v rezorte, ani o tom, ako vyrieši svoje bývanie, keďže majiteľ bytovky Bonaparte Ladislav B. bol na prvom stupni odsúdený. Nevyjadril sa ani k svojmu zdravotnému stavu, keď podľa portálu Aktuality.sk vyhľadal zdravotnú starostlivosť pre problémy so srdcom. Fico novinárom povedal, že keby ich skutočne zaujímalo jeho zdravie a nešlo by im len o bulvárne informácie, odpovedal by.