Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. Fico je po vyšetreniach v ústave srdcových chorôb

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR – Štefan Puškáš

Šéf kabinetu pre zdravotné problémy zrušil dnešnú oficiálnu návštevu Českej republiky.

Bratislava 14. apríla (TASR/Teraz.sk) - Premiér Robert Fico je na vyšetrení v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave. Informáciu potvrdila jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová bez ďalších podrobností.

"Premiér R. Fico je dnes prijatý v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb za účelom absolvovania kardiologických vyšetrení," uviedla hovorkyňa zariadenia Dobroslava Krajačičová.

Predseda vlády mal podľa Denníka N podozrenie na infarkt, cítil tlak na hrudi a neposlúchalo ho srdce. Do nemocnice ho nepriviezla záchranka. Momentálne je premiér pri vedomí a komunikuje, je s ním jeho manželka Svetlana. Podľa rozhodnutia lekárov zostane v nemocnici na pozorovaní minimálne do zajtra.

Šéf kabinetu pre zdravotné problémy zrušil dnešnú oficiálnu návštevu Českej republiky. Malo ísť o prvú Ficovu oficiálnu návštevu po tom, čo sa tretíkrát postavil na čelo vládneho kabinetu. V Prahe mal rokovať so svojím českým partnerom Bohuslavom Sobotkom a absolvovať zdvorilostné prijatie u prezidenta Miloša Zemana.

Na ceste ho mali sprevádzať aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd), minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) a minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD). Hovoriť sa malo o rozvoji hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektoch, spolupráci v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj o aktuálnych otázkach európskych a medzinárodných vzťahov.

Slovenská vláda deklarovala, že má záujem o ďalšie posilňovanie nadštandardných vzťahov medzi oboma krajinami vo všetkých oblastiach spoločného záujmu. Mala by tak pokračovať aj tradícia spoločných rokovaní vlád a zorganizovaní v poradí 4. zasadnutia na Slovensku.

Premiér by mal na budúci týždeň absolvovať návštevu Poľska a Maďarska. Zvykom však býva, že nový šéf kabinetu cestuje na prvú oficiálnu návštevu do Česka, program sa preto možno posunie.

Podľa Denníka N mal Fico akútnu koronárnu nevoľnosť pre upchatú cievu.