Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Figeľ hlasoval spolu so svojou ženou, verí v značnú účasť

Na snímke predseda KDH Ján Figeľ počas hlasovania v Referende 7. februára 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Predseda KDH si myslí, že otázky sú nastavené tak, aby definovali názor.

Bratislava 7. februára (TASR) – Podpredseda Národnej rady SR a predseda Kresťanskodemokratického hnutia Ján Figeľ sa dnes na obed zúčastnil spolu s manželkou referenda na Základnej škole Za kasárňou 2 v Bratislave. Otázky na dnešnom referende sa podľa neho týkajú každého. Dúfa preto, že účasť ľudí bude významná a bude odpoveďou na dôležitosť rodiny.

On sám sa referenda zúčastnil, pretože sa týka dôležitej témy. "Rodina je nielen základom spoločnosti, ale aj prvou civilizačnou inštitúciou. To, ako je definované a chápané nielen manželstvo, ale aj oprávnenia na osvojenia si adopcie a zodpovednosti pri výchove detí, je veľmi dôležité pre súčasnosť aj budúcnosť Slovenska," skonštatoval pre TASR Figeľ.



Myslí si, že otázky sú nastavené tak, aby definovali názor. "Dúfam ale, že odpovede na ne budú dôležitým odkazom pre politické reprezentácie," podotkol.

Či referendum o ochrane rodiny prekvapí svojou účasťou, nevie povedať. "Netrúfam si hovoriť čísla, pretože Slovensko je veľmi rozmanité. Účasť bude zrejme slabšia v mestách, ale vyššia na vidieku. Možno nižšia na západe, ale vyššia na východe," dodal.