Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Film Napoleon prilákal na predpremiérové projekcie vyše 5000 Slovákov

Na snímke hľadisko Opery a Baletu SND počas tlačovej konferencie Slovenského národného divadla (SND) pri príležitosti prvej premiéry Operného štúdia SND Grigorij Frid: Denník Anny Frankovej. V Bratislave 27. novembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V centre pozornosti ako legendárny muž s kamennou tvárou a povestným generálskym klobúkom stojí oscarový herec Joaquin Phoenix.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Legendárny režisér Ridley Scott, ktorý si fanúšikov získal filmovými hitmi, ako Votrelec, Blade Runner či Gladiátor, môže byť spokojný. Najnovšou výpravnou historickou drámou Napoleon v hlavnej úlohe s Joaquinom Phoenixom láka do kín tisíce divákov aj na Slovensku. Príbeh o skutočnom chlapovi, ktorý to z vojaka dotiahol na generála a stal sa ikonickým francúzskym cisárom, je v slovenských kinách od štvrtka 23. novembra.

"Dlho očakávaný ambiciózny film už počas prvých predpremiérových projekcií prilákal vyše 5000 zvedavých Sloveniek a Slovákov. A to ešte nemá za sebou svoj prvý víkend," uviedla pre TASR Zuzana Vašková z distribučnej spoločnosti Itafilm.

Scott vo svojej epickej akčnej dráme približuje neúprosnú cestu k moci legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho, geniálneho vojenského vizionára a nemilosrdného politického stratéga. Sleduje tiež náruživý a dynamický vzťah s jeho životnou láskou Josephine a mapuje Napoleonove vojenské a politické taktiky na pozadí veľkovýpravných bojových scén.

V centre pozornosti ako legendárny muž s kamennou tvárou a povestným generálskym klobúkom stojí oscarový herec Joaquin Phoenix. Úlohu cisárovnej Josephine, Napoleonovu polovičku, ktorá "vidí podstatne hlbšie do vášní za pozoruhodnou vodcovskou fasádou", stvárnila Vanessa Kirby (seriál Koruna, Mission Impossible - Odplata). Pod scenár sa podpísal David Scarpa, ktorý so Scottom spolupracoval na filme Všetky prachy sveta.