Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Film Žaby bez jazyka získal ocenenie na festivale FilmFest

Na archívnej snímke režísérka Mira Fornay. Foto: Peter Procházka

Režisérka Mira Fornay je absolventkou Filmovej a televíznej fakulty Akadémie múzických umení v Prahe a anglickej National Film & Television School.

Bratislava 4. júla (TASR) - Film Žaby bez jazyka od režisérky Miry Fornay získal na 39. ročníku Medzinárodného festivalu FilmFest cenu CineRebels Award. Uskutočnil sa 2. júla v Mníchove. TASR o tom informovala režisérka filmu.

Cenu CineRebels Award na festivale tento rok udeľovali prvýkrát. "V sekcii CineRebels sú filmy radikálne, experimentálne, prekvapivé a idú proti prúdu. Ocenený film Miry Fornay Žaby bez jazyka sa zaoberá bolestne súčasnou témou, domácim násilím. Porota konštatovala, že ide o hlboko autentický opis toxických vzťahov," uviedla porota k súťaži a víťaznému filmu.

Režisérka Mira Fornay je absolventkou Filmovej a televíznej fakulty Akadémie múzických umení v Prahe a anglickej National Film & Television School. Medzinárodnú pozornosť si získala už svojimi predchádzajúcimi filmami Lištičky a Môj pes Killer, ktorý vyhral Medzinárodný filmový festival v Rotterdame v roku 2013.