Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Finančná správa a Maltézska pomoc darovali Ukrajine humanitárnu pomoc

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V pondelok (12. 12.) ju doviezli do obce Petrove v Kirovohradskej oblasti.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Finančná správa (FS) SR a Maltézska pomoc Slovensko darovali Ukrajine humanitárnu pomoc v hodnote takmer 25.000 eur. V pondelok (12. 12.) ju doviezli do obce Petrove v Kirovohradskej oblasti. TASR o tom informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.

"Príslušníci a zamestnanci finančnej správy vyzbierali interne 13.400 eur, ktoré boli následne darované Maltézskej pomoci Slovensko na nákup humanitárnej pomoci. Charitatívna organizácia, ktorá ľuďom zasiahnutým vojnou pomáha už od jej vypuknutia, túto sumu zvýšila," priblížila.

Z vyzbieraných peňazí sa nakúpili generátory, potraviny, ošatenie, hygienické a dezinfekčné prostriedky, deky, spacie vaky či matrace. "V spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Užhorode bude rozdistribuovaná medzi 1250 presídlencov z najpostihnutejších oblastí Ukrajiny a medzi ďalších ľudí v núdzi," doplnila hovorkyňa.

Prezident FS Jiří Žežulka a prezident Maltézskej pomoci Slovensko Július Brichta spoluprácu ocenili. "Som hrdý a vďačný za kolegov, ktorí nie raz preukázali svoju ľudskosť a neváhajú pomôcť aj nad rámec svojich služobných úloh. Teší ma, že sme aj týmto spôsobom mohli pomôcť ľuďom, ktorí to aktuálne veľmi potrebujú," dodal Žežulka.