Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Fond na podporu športu finančne podporí rekonštrukciu športovísk

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Minimálna výška výdavkov na jedného žiadateľa je 100.000 eur, maximálna suma 1,25 milióna eur.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Nová športová infraštruktúra, zlepšenie kvality už existujúcich športovísk či zlepšenie celkových podmienok na šport. To je cieľom výzvy, ktorú vyhlásil Fond na podporu športu (FnPŠ). Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 1,25 milióna eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

"Podpora výstavby a modernizácie športovej infraštruktúry, najmä školskej a miestnej, je dlhodobou prioritou rezortu školstva. Tento cieľ je možné uskutočňovať aj vďaka tomu, že ministerstvo má svojich zástupcov v Rade Fondu na podporu športu," priblížil štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár. Fond výzvu zverejnil na svojom webe.

Finančné prostriedky budú určené na podporu športových aktivít, vrcholového športu, športu pre zdravotne znevýhodnených, či na modernizovanie športovej infraštruktúry. Minimálna výška výdavkov na jedného žiadateľa je 100.000 eur, maximálna suma 1,25 milióna eur. Na tento zámer je podľa informácií zverejnených na webe Fondu na podporu športu vyčlenených 20 miliónov eur.

Žiadosti budú môcť oprávnení žiadatelia podávať v období od 15. decembra do 31. januára 2022.