Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Foltin: Zasahovať do slobody médií je nebezpečné

Na snímke generálny manažér strany SaS a poslanec NR SR Roman Foltin. Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda OĽANO narazil na odpor koaličných partnerov, uviedol podpredseda poslaneckého klubu SaS a člen parlamentného mediálneho výboru Roman Foltin.

Bratislava 24. mája (TASR) - Zasahovať do slobody médií je veľmi nebezpečné, líder OĽANO Igor Matovič narazil na odpor koaličných partnerov. Skonštatoval podpredseda poslaneckého klubu SaS a člen parlamentného mediálneho výboru Roman Foltin v súvislosti s Matovičovým návrhom regulovať účasť v politických diskusných reláciách podľa toho, či strany prešli parlamentnými voľbami a s frekvenciou podľa volebnému výsledku.

"Predseda OĽANO narazil na odpor koaličných partnerov, našťastie. Je to skutočne silná káva. Obmedzovať slobodu médií a zasahovať do jej nezávislej práce je veľmi nebezpečné," vyhlásil Foltin. Deklaroval, že stojí za slobodnými a kvalitnými médiami. Verí, že takýto nápad v Národnej rade (NR) SR nikdy neprejde. "Takto hrubo zasahovať do rozhodovania médií a ich slobody v prípade politických diskusií si nedovolil žiadny štát. Verím, že my sa týmto jeho nápadom nezapíšeme do histórie. Takýto návrh strana SaS v žiadnom prípade nepodporí," uviedol na sociálnej sieti.

Foltin podčiarkol, že sloboda médií je jednou zo základných hodnôt a ani politici by do nej v žiadnom prípade nemali zasahovať. Skonštatoval, že za posledné obdobie sa stali médiá terčom urážok či nadávok zo strany politikov. Vzťah medzi politikom a novinárom by mal byť podľa neho vyvážený, profesionálny a najmä založený na faktoch. Podotkol, že Matovič sa s kritikou médií vydal na cestu expremiéra Roberta Fica (Smer-SD).