Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Fond na podporu športu pomôže športoviskám zasiahnutých koronavírusom

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Alokácia vo výzve je osem miliónov eur, maximálna výška pomoci pre jeden subjekt je 200.000 eur.

Bratislava 10. mája (TASR) – Od 15. mája sa prevádzkovatelia športovísk môžu uchádzať o preplatenie časti fixných nákladov, ktoré museli vynaložiť v čase ich núteného uzatvorenia, ako aj v čase po opätovnom spustení ich prevádzky v období pandémie COVID-19. Informuje o tom Fond na podporu športu.

Oprávnenými žiadateľmi môžu byť veľké i malé podniky, organizácie samospráv i samostatne zárobkovo činné osoby prevádzkujúce športoviská. "Pomoc sa vzťahuje aj na posilňovne či prevádzkovateľov športových hál," pripomína poslanec Národnej rady SR Peter Vons (OĽANO).

Zdôrazňuje zároveň, že podať elektronickú žiadosť je potrebné do 31. mája 2022. "Oprávneným žiadateľom je hospodársky subjekt, ktorý začal svoju činnosť najneskôr koncom augusta 2020, bol priamo dotknutý reštrikciami prijatými príslušnými orgánmi v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a súčasne vykázal pokles čistého obratu najmenej o 40 percent," objasňuje Vons.

Alokácia vo výzve je osem miliónov eur, maximálna výška pomoci pre jeden subjekt je 200.000 eur.

Podľa usmernení a výzvy pre žiadateľov na webovej stránke fondu sa žiadosti podávajú prostredníctvom elektronického registračného systému fnps.egrant.sk. Žiadosti musia byť podané aj písomnou formou, podrobnosti sú na webe fondu.

Pomoc prevádzkovateľom športovísk je ďalšou mimoriadnou finančnou podporou v súvislosti so zmiernením dosahov pandémie COVID-19, fond už týmto spôsobom podporil profesionálne a amatérske športové kluby.