Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Fond na podporu umenia upozorňuje na zákaz agitácie na podujatiach

Ilustračná snímka Foto: TASR/Tomáš Halász

Na Slovensku je v plnom prúde predvolebná kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra.

Bratislava 7. augusta (TASR) – Fond na podporu umenia (FPU) upozorňuje autorov a organizátorov podporených projektov z prostriedkov fondu na dodržanie zákazu politickej agitácie na podujatiach. Preventívny oznam zverejnený na webe verejnoprávneho fondu vychádza v čase predvolebnej kampane aj z podnetu na takýto prípad.

"Fond sa zaoberá jednou udalosťou, ktorej okolnosti sa momentálne preverujú," potvrdil pre TASR riaditeľ FPU Róbert Špoták. Pripomenul, že v súvislosti so zmluvnými podmienkami sa prijímatelia podpory zaväzujú, že pri všetkých podujatiach a aktivitách súvisiacich s podporeným projektom nebudú uskutočňovať, respektíve neumožnia iným subjektom uskutočňovať politickú agitáciu a propagáciu politických strán.

"Samozrejme, sme si vedomí toho, že i napriek snahe nie vždy možno zabrániť nežiadúcemu konaniu, preventívne upozornenie však mieri k tomu, aby organizátori dôkladnými opatreniami riziko vzniku takýchto problémov minimalizovali," upozornil šéf FPU. Pri porušení zmluvných povinností týkajúcich sa zákazu politickej agitácie je fond oprávnený žiadať vrátenie poskytnutých finančných prostriedkov.

Na Slovensku je v plnom prúde predvolebná kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra.