Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Fond na podporu umenia vyberá nového riaditeľa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Riaditeľ Fondu na podporu umenia je jeden z orgánov verejnoprávneho fondu, jeho kompetenciou je najmä zabezpečenie organizačnej a administratívno-technickej činnosti fondu.

Bratislava 2. marca (TASR) - V sále Univerzitnej knižnice v Bratislave sa vo štvrtok predpoludním začala verejná prezentácia kandidátov na nového riaditeľa Fondu na podporu umenia (FPU). Na post šéfa verejnoprávnej inštitúcie ašpirujú traja kandidáti - Martin Giertl, Ján Pálffy a Róbert Špoták.

"Na prezentácii sa môže osobne zúčastniť aj verejnosť, priebeh možno sledovať takisto online na facebookovej stránke FPU," informovala PR manažérka fondu Eva Turanská.

Riaditeľ FPU je jeden z orgánov verejnoprávneho fondu, jeho kompetenciou je najmä zabezpečenie organizačnej a administratívno-technickej činnosti fondu. Mandát riaditeľa FPU je štvorročný.

Zákon o vzniku a činnosti FPU schválili v roku 2015. Fond poskytuje finančné prostriedky najmä na tvorbu, šírenie a prezentáciu umeleckých diel, podporu medzinárodnej spolupráce, na vzdelávacie programy v oblasti umenia, kultúry a kreatívneho priemyslu, na štipendiá pre fyzické osoby, ktoré sa tvorivo či výskumne podieľajú na rozvoji umenia a kultúry. Disponuje s viac ako 20 miliónmi eur.