Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Fond na podporu vzdelávania hľadá nového riaditeľa, možno sa prihlásiť

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Výberové konanie na túto pozíciu koncom roka 2022 nebolo úspešné, žiaden z uchádzačov nezískal potrebnú väčšinu hlasov. Dočasne poverený riadením fondu je jeho bývalý riaditeľ Pavol Kučmáš.

Bratislava 9. februára (TASR) - Záujemcovia sa môžu prihlásiť na pozíciu riaditeľa Fondu na podporu vzdelávania. O vyhlásení výberového konania rozhodla Rada Fondu na podporu vzdelávania, informuje o tom fond na svojom webe.

Medzi požiadavky na kandidáta na funkciu riaditeľa Fondu na podporu vzdelávania patrí ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, bezúhonnosť, spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu a minimálne tri roky praxe v riadiacej funkcii. Ziadost je potrebne odoslať alebo doručiť osobne najneskor do 10. marca a zároveň v tom istom termíne odoslať elektronicky na adresu vk@fnpv.sk.

Predpokladany termin uskutocnenia verejného vypočutia je podľa zverejnených informácií naplánovaný na 21. apríla. "Funkčné obdobie úspešného kandidáta bude päť rokov," vyplýva z oznamu o vyhlásení výberového konania.

Výberové konanie na túto pozíciu koncom roka 2022 nebolo úspešné, žiaden z uchádzačov nezískal potrebnú väčšinu hlasov. Dočasne poverený riadením fondu je jeho bývalý riaditeľ Pavol Kučmáš.

Fond na podporu vzdelávania je neštátny účelovy fond, jeho hlavnou činnosťou je poskytovanie pôžičiek za zvyhodnenych podmienok vybranym cielovym skupinám - študentom, pedagogickym a odborným zamestnancom škôl, študentom doktorandskeho študijneho programu, ako aj vysokoškolskym pedagógom, vyskumnym pracovníkom vysokych škôl a umeleckym pracovníkom vysokych škôl do 35 rokov veku. Fond taktiež zastrešuje poskytovanie stabilizačnych pôžičiek pre študentov vybranych študijnych programov vysokych škôl s cielom motivovať absolventov vysokych škôl po skončení štúdia vykonávať povolanie v Slovenskej republike, na vykon ktoreho sa pripravovali štúdiom.