Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

FOTO: Toto sú dokumenty, ktorými chce premiér dokázať vinu I. Matoviča

Na snímke Robert Fico a Igor Matovič Foto: TASR/Pavel Neubauer, Martin Baumann

Pozrite si celé dokumenty, ktoré dnes novinárom predložil premiér Fico. Na ich základe obviňuje Igora Matoviča z prania 122 miliónov slovenských korún.

Bratislava 5. februára (Teraz.sk) - Podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je Igor Matovič (OĽaNO-NOVA) daňový podvodník, ktorý používa na zakrytie svojej nelegálnej činnosti biele kone. Novinárom to uviedol na dnešnom brífingu.

Ako dôkaz premiér novinárom predložil tri dokumenty. "Predkladáme kúpnu zmluvu, ktorá potvrdzuje cenu 122 miliónov a to, že mali byť tieto peniaze prevedené na súkromný účet," skonštatoval Fico. Zmluva má podľa jeho slov potvrdiť aj to, že priamo v nej bol kupujúci upozornený na daňovú kontrolu a že preberá celé účtovníctvo firmy za roky 1997-2008. "Predkladáme tiež výpoveď Vandáka na daňovom úrade, kde potvrdzuje, že účtovníctvo spoločnosti skončilo v zbere papiera a úradný záznam z daňového úradu potvrdzujúci, že Matovič od kúpnej zmluvy odstúpil, čím v podstate uzatvoril celý kruh," uzavrel Fico.



Pozrite si celé fotokópie zmluvy o predaji podniku, úradného záznamu a zápisnice o ústnom pojednávaní z Daňového úradu v Trnave.

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR

Foto: TASR