Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Francúzsky inštitút ponúka prístup zdarma na platformu Culturethéque

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Diaľkovo tiež pokračujú kurzy francúzštiny. A to vďaka vzdelávacej on-line platforme Apolearn, ktorá pomôže nielen študentom, ale aj lektorom pokračovať v kurzoch francúzštiny z pohodlia domova.

Bratislava 30. marca (TASR) – Francúzsky inštitút v Bratislave je momentálne až do odvolania zatvorený. Kultúru však ponúka "u vás doma". "Francúzsky jazyk a kultúra sú neustále v kurze na našich sociálnych sieťach," avizuje tím inštitútu, ktorý v mimoriadnom období spôsobenom šírením nového koronavírusu prináša podľa svojich slov on-line "trochu rozptýlenia".

Inštitút ponúka možnosť vytvoriť si konto v jeho on-line knižnici do 15. apríla. Záujemcovia tak získajú prístup zdarma až do 30. mája. "Tvorcovia Culturethéque prišli so špeciálnou ponukou pre tých, ktorí nie sú členmi mediatéky a nenavštevujú kurzy francúzštiny vo Francúzskom inštitúte, a teda nemajú nárok na prístup zdarma na túto digitálnu platformu," potvrdil na svojej webstránke možnosť vytvoriť si konto v digitálnej knižnici.

Diaľkovo tiež pokračujú kurzy francúzštiny. A to vďaka vzdelávacej on-line platforme Apolearn, ktorá pomôže nielen študentom, ale aj lektorom pokračovať v kurzoch francúzštiny z pohodlia domova. Videonávod, ako si ľahko a rýchlo osvojiť nový nástroj vzdelávania v rovnakých dňoch a časoch ako prezenčné kurzy, nájdu študenti na institutfrancais.sk.