Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

F. Majerský: Strana Za ľudí nie je nič z toho, prečo vznikla

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

František Majerský odchádza z predsedníctva i zo strany Za ľudí.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský sa vzdáva členstva v strane Za ľudí, čím sa mu končí aj mandát v predsedníctve strany. Uviedol to v otvorenom liste, ktorý má TASR k dispozícii. Tvrdí, že sa v Za ľudí dejú veci, voči ktorým predtým ostro vystupovali a voči ktorým chceli ako strana bojovať, čomu sa nemieni prizerať.

"Odmietam sa pozerať, ako sa z funkčnej strany stáva strana nefunkčná, ako jej niektorí členovia pozerajú len na svoje záujmy a nie na záujmy ľudí,"
uviedol s tým, že strana nerozumnými rozhodnutiami stojí pred rozkladom a rozpadom. "Nie sme stranou, ktorá pomáha ľuďom, nie sme stranou, ktorá tu je pre ľudí, nie sme stranou, ktorá háji záujmy ľudí... nie sme nič z toho, prečo sme vznikli," zdôraznil v otvorenom liste.

Podotkol, že sám je súčasťou omylu spoločnosti, omylu ľudí, ktorí verili, že Za ľudí prinesie zmenu. "Zmena sa však nekoná, ba dokonca sa dejú veci, voči ktorým sme ostro vystupovali a voči ktorým sme chceli ako strana bojovať. A tejto rošády ja odmietam byť viac súčasťou," ozrejmil Majerský dôvody odchodu.