Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Františkáni spúšťajú adventný podcast, chcú ním povzbudiť i potešiť

Ilustračné foto Foto: TASR

Ľuďom chcú aj takto každodenne ponúknuť ako dar myšlienku a pieseň.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Slovenskí františkáni spúšťajú podcast s názvom Adventný coverDar. V období pred vianočnými sviatkami ním chcú povzbudiť, nastoliť otázky, ale hlavne potešiť počas náročného obdobia pandémie nového koronavírusu. Ľuďom chcú aj takto každodenne ponúknuť ako dar myšlienku a pieseň. Projekt sa začne v nedeľu 28. novembra, bude dostupný prostredníctvom viacerých kanálov a sociálnych sietí.

"Názov projektu odkazuje na dve veci, potrebu byť si vzájomne darom, skrze to, čo v sebe nosíme (poznanie či talenty), a zároveň potrebu nášho každodenného, autentického a vôbec nie dokonalého spôsobu darovania. To je pre nás vlastne odkaz Vianoc," uviedli františkáni.

Jednotlivé zamyslenia majú byť doplnené o vizuálny prvok v podobe originálnych grafík, ktoré upriamujú pozornosť na kľúčovú myšlienku daného dielu. Priblížili, že nahrávanie gospelových piesní sa uskutočnilo vo františkánskom Kostole sv. Jozefa v Beckove. "Napriek dobrej atmosfére malo však viacero úskalí, ktoré bolo nutné prekonať. Klavirista Pali, počas samotného nahrávania často opakoval zvolanie: 'Tešme sa!'. Toto heslo sa veľmi rýchlo stalo akýmsi 'mottom' celého adventného projektu," doplnili. Pretaviť ho chcú aj do jednotlivých dielov podcastu. "Kráčať spolu adventom 2021 a tešiť sa, lebo napriek všetkému - je prečo a na čo," dodali.