Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PODVOD ZA VYŠE 200.000 EUR: Odhalila ho kontrola bločkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Kontrola spochybnila vyše 90 percent z celkovo uplatnených daňových nákladov.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Kontrolóri Finančnej správy (FS) odhalili daňový podvod upratovacej firmy, ktorá nákup čistiacich prostriedkov dokladovala falošnými pokladničnými blokmi. "Daňová kontrola sa skončila s nálezom vyše 200.000 eur," spresnila hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Na nezrovnalosť prišli kontrolóri pri porovnaní pokladničných dokladov so záznamom z elektronických registračných pokladníc u deklarovaných dodávateľských spoločností. "Na dokladoch boli uvedené nesprávne identifikačné údaje o dodávateľoch, v čase údajného predaja boli predajne zatvorené, vytlačené doklady mali tiež iný formát, ako používali preverované spoločnosti. Tie zároveň popreli predaj jednotlivých druhov sortimentu tovaru, ako aj množstvá uvedené na dokladoch," ozrejmila Rybanská.

Kontrola spochybnila vyše 90 percent z celkovo uplatnených daňových nákladov. "Ukázalo, že spoločnosť upratovacie práce reálne vykonávala, ale na uvedenú činnosť používala čistiace prostriedky obstarané odberateľmi na vrub ich nákladov," dodala hovorkyňa FS.