Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Gajdoš a Hoľko ocenili víťazov 15. ročníka literárnej súťaže MO SR

Na archívnej snímke minister obrany SR Peter Gajdoš. Foto: TASR - Jakub Kotian

V kategórii stredné školy sa na prvom mieste umiestnila Rebeka Morvaiová, na druhom mieste sa umiestnila Slávka Jalčová a na treťom mieste Adam Janeka.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Víťazov 15. ročníka literárnej súťaže Ministerstva obrany (MO) SR ocenili minister obrany SR Peter Gajdoš a generálny tajomník Služobného úradu ministerstva obrany SR Ján Hoľko. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Danka Capáková. "Tohtoročnou témou literárnej súťaže rezortu obrany bol Inšpiratívny generál Štefánik a ja som veľmi rád, že nám študenti prostredníctvom svojich diel sprostredkovali pohľad mladej generácie na jednu z najvýznamnejších osobnosti našej histórie," povedal Gajdoš.

V kategórii stredné školy sa na prvom mieste umiestnila Rebeka Morvaiová, na druhom mieste sa umiestnila Slávka Jalčová a na treťom mieste Adam Janeka. V kategórii vysokých škôl vyhrala literárna práca Márie Kromkovej. Na druhom miesta sa umiestnila Lenka Mitanová a cenu za tretie miesto si odniesol Peter Kromka.

"Cieľom tejto študentskej súťaže je vzbudiť záujem mladých ľudí o témy spojené s vlastenectvom, ale aj s vojenskou históriu Slovenska a ozbrojených síl, pretože sme presvedčení, že je dôležité, aby mali prehľad o dôležitých udalostiach našich dejín," doplnil Hoľko.

Komisia rezortu obrany hodnotila v prvom kole 132 literárnych prác, ktoré splnili všetky podmienky zaradenia do súťaže. Následne bolo päť najlepších prác z každej kategórie zaradených do druhého kola, v ktorom o víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti. Do hlasovania sa celkovo zapojilo 4050 ľudí.