Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Gašparovič a ďalšie osobnosti vyzvali seniorov na účasť vo voľbách

Na snímke Ivan Gašparovič. Foto: TASR – Martin Baumann

Pod výzvou sú okrem exprezidenta podpísaní aj účastníčka SNP Anna Bergerová, bývalý športovec Jozef Golonka, kardiochirurg Viliam Fischer či predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Michal Kotian.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Bývalý prezident Ivan Gašparovič a ďalšie osobnosti vyzvali seniorov na účasť v sobotných (30. 9.) predčasných parlamentných voľbách. Ako zdôvodnili, majú pocit, že slovenskí seniori sa pred voľbami ešte viac dostávajú na okraj spoločnosti. Nesúhlasia s tým, že ako starší nemajú čo rozhodovať o smerovaní Slovenska. TASR o tom informovali autori výzvy.

"Tí, ktorí si nevážia svojich predkov, rodičov a starých rodičov, nevážia si ani sami seba. Zabúdajú, že ak sa dožijú, budú aj oni starí a bude im smutno, keď aj o nich budú uvažovať rovnako, ako dnes uvažujú a hovoria o nás, senioroch, ktorí sme tejto spoločnosti odovzdali všetky naše vedomosti a sily pre všetkých, aj pre mladých ľudí, aj strednú generáciu," uviedol Gašparovič.

Pod výzvou sú okrem exprezidenta podpísaní aj účastníčka SNP Anna Bergerová, bývalý športovec Jozef Golonka, kardiochirurg Viliam Fischer, predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Michal Kotian, herec a režisér Ľubomír Paulovič, emeritný predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky, pedagogická vedecká pracovníčka Tatiana Sedová, prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel a Martin Halás z Inštitútu pre výskum sociálno-ekonomických rizík (IVRA).