Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Géci zo strany Život - NS podáva podnet na GP na Hegera a Sulíka

Na archívnej snímke z 17. marca 2022 zľava predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister hospodárstva SR a predseda Rady vlády SR pre konkurencieschopnosť a produktivitu Richard Sulík (SaS) počas rokovania Rady vlády SR pre konkurencieschopnosť a produktivitu v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obaja predstavitelia Slovenska museli predpokladať, že dané podmienky znemožnia konkurencieschopnosť a udržateľnosť produkcie rafinérie Slovnaft na Slovensku, uvádza Marek Géci.

Bratislava 3. júna (TASR) - Podpredseda mimoparlamentnej strany Život - Národná strana (NS) Marek Géci podáva podnet na Generálnu prokuratúru (GP) SR na premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). TASR o tom informoval Juraj Moravčík zo strany Život - NS. Géci si myslí, že mohlo dôjsť k "cielenému úmyslu poškodiť záujmy Slovenska a jeho obyvateľov, prípadne k tejto škode príde na základe hrubej nedbanlivosti."

"Slovensko vyrokovalo v Bruseli v porovnaní s okolitými štátmi nepomerne nevýhodnejšie podmienky v súvislosti s uvalením sankcií na import ruskej ropy. Obaja predstavitelia Slovenska museli predpokladať, že dané podmienky znemožnia konkurencieschopnosť a udržateľnosť produkcie rafinérie Slovnaft na Slovensku a spôsobia následné obrovské škody pre štátny rozpočet, exportnú schopnosť Slovenska a životnú úroveň občanov Slovenska," skonštatovala strana v stanovisku.

Heger podľa Géciho vystavil občanov SR existenčnému riziku "v dôsledku avizovaného nedostatku palív, a tým aj neúmernému zdraženiu všetkých sekundárnych komodít vo všetkých sektoroch hospodárstva."