Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra a Jednota dôchodcov sa dohodli na spolupráci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Súčasťou dohody sú aj odborné stretnutia, súčinnosť pri dodržiavaní práv seniorov v trestnom konaní, vzdelávacie, preventívno-výchovné či publikačné aktivity.

Bratislava 7. marca (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR a Jednota dôchodcov Slovenska uzavreli dohodu o vzájomnej spolupráci. Okrem iného sa dohodli na výmene informácií a poznatkov o dodržiavaní práv seniorov v spoločnosti a presadzovaní ich práv priznaných zákonmi a medzinárodnými zmluvami. TASR o tom informovala hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová.

Seniori si podľa generálneho prokurátora Maroša Žilinku zaslúžia náležitú ochranu práv. "S potešením som preto dnes rokoval o možnostiach užšej spolupráce pri ochrane práv seniorov s predsedom Jednoty dôchodcov na Slovensku Michalom Kotianom. Výsledkom rokovania bolo uzavretie dohody o vzájomnej spolupráci medzi Generálnou prokuratúrou SR a Jednotou dôchodcov Slovenska," priblížil.

Súčasťou dohody sú aj odborné stretnutia, súčinnosť pri dodržiavaní práv seniorov v trestnom konaní, vzdelávacie, preventívno-výchovné či publikačné aktivity zamerané na ochranu a presadzovanie práv seniorov.