Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra a ÚDZS sa dohodli na vzájomnej spolupráci

Na snímke budova, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Erika Kováčiková z oddelenia komunikácie ÚDZS priblížila, že úrad má dohodu o spolupráci na podobnom základe aj s Ministerstvom vnútra SR alebo Najvyšším kontrolným úradom SR.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR a Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) sa v pondelok dohodli na vzájomnej spolupráci. Jej predmetom bude okrem iného aj vzájomná výmena informácií o stave zákonnosti v činnosti zdravotných poisťovní a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. TASR o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan.

"Úrad spoluprácu vníma ako dôležitú súčasť ochrany práv pacientov a poistencov pri spoločensky významných prípadoch, ktoré sa budú môcť posudzovať na centrálnej úrovni a prinesú efektívnejší i hospodárnejší proces tam, kde by boli inak regionálne rozdrobené," uviedla pre TASR Erika Kováčiková z oddelenia komunikácie ÚDZS. Priblížila, že úrad má dohodu o spolupráci na podobnom základe aj s Ministerstvom vnútra SR alebo Najvyšším kontrolným úradom SR.

Skladan ozrejmil, že predmetom spolupráce bude vzájomná výmena informácií o stave zákonnosti v činnosti zdravotných poisťovní a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, odborné stretnutia a konzultácie, vzdelávacie aktivity, ako aj vypracúvanie stanovísk Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na účely trestného konania a súčinnosť v trestnom konaní.