Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra zamietla sťažnosť P. Kovaříka voči obvineniu

Na snímke prezident Policajného zboru Peter Kovařík počas tlačovej konferencie v Bratislave 31. augusta 2021. Foto: TASR – Martin Baumann

Sťažnosť ako nedôvodnú zamietla prokurátorka GP SR, v zastúpení generálneho prokurátora SR, uznesením z 29. septembra.

Bratislava 12. októbra (TASR) – Generálna prokuratúra (GP) SR zamietla sťažnosť bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka voči obvineniu, ktoré mu bolo vznesené. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Sťažnosť ako nedôvodnú zamietla prokurátorka GP SR, v zastúpení generálneho prokurátora SR, uznesením z 29. septembra. "Dôvody tohto rozhodnutia vyplývajú z odôvodnenia uznesenia," spresnil pre TASR Skladan

"Nebola mi oficiálne doručená, ale od svojho obhajcu viem, že sťažnosť mi bola zamietnutá," povedal Kovařík v pondelok (11. 10.) pre TV Markíza.

Kovařík skončil na pozícii policajného prezidenta 15. septembra. Rozhodol sa tak po tom, ako ho na konci augusta obvinila Krajská prokuratúra v Bratislave zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta.