Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Generálny prokurátor bude mapovať dodržiavanie zákonnosti v ústavoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prokurátori boli tento týždeň na kontrole v Psychiatrickej nemocnici Philippa Pinela v Pezinku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 22. marca (TASR) - Generálny prokurátor SR zaradil do Plánu hlavných úloh prokuratúry SR na rok 2024 zhodnotenie stavu zákonnosti v zariadeniach určených na výkon ochranného ústavného liečenia a detencie. Cieľom previerok je zmapovať stav zákonnosti v týchto zariadeniach, vrátane ochrany práv umiestnených osôb. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"Generálna prokuratúra bude o výsledkoch jednotlivých previerok a stave zákonnosti v tejto oblasti informovať verejnosť až po vyhodnotení všetkých zistení a poznatkov. Komplexná analýza bude spracovaná po realizácii previerok vo všetkých zariadeniach, v ktorých sa vykonáva ochranné ústavné liečenie a detencia, rovnako ako to bolo v prípade reedukačných centier," uviedla hovorkyňa.

Prokurátori boli tento týždeň na kontrole v Psychiatrickej nemocnici Philippa Pinela v Pezinku. V rovnakom období navštívila nemocnicu aj komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzana Stavrovská. Návštevou v Pezinku nadviazali na spoločnú februárovú kontrolu v Psychiatrickej liečebni Sučany.