Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Generálnym riaditeľom Nemocnice Bory sa stane Ľuboš Lopatka

Na archívnej snímke z 3. júna 2021 stavenisko nemocnice na bratislavských Boroch. Foto: TASR - Dano Veselský

Nová koncová Nemocnica Bory bude mať viac ako 30 medicínskych špecializácií, šesť komplexných multidisciplinárnych programov, 1400 zamestnancov a 400 lôžok.

Bratislava 16. februára (TASR) - Generálnym riaditeľom Nemocnice Bory sa od 1. mája stane Ľuboš Lopatka. TASR o tom informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ. Nová koncová nemocnica siete ProCare a Svet zdravia plánuje spustiť svoju prevádzku v marci 2023.

"Novú Nemocnicu Bory vnímam ako obrovskú príležitosť pre celý sektor. Som presvedčený, že kľúčovým predpokladom úspechu bude nastavenie zdravej internej kultúry. Buduje sa tu nový veľký tím výborných zdravotníkov, ktorí chcú dokázať, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti je možné na oveľa vyššej úrovni aj v podmienkach verejného zdravotného poistenia," uviedol Lopatka.

V minulosti bol generálnym riaditeľom Sociálnej poisťovne, ako aj siete nemocníc Svet zdravia. Od mája 2020 Lopatka pôsobil ako generálny riaditeľ a predseda predstavenstva štátnej spoločnosti MH Manažment, kde ho od mája nahradí Marianna Ondrová.

Nová koncová Nemocnica Bory bude mať viac ako 30 medicínskych špecializácií, šesť komplexných multidisciplinárnych programov, 1400 zamestnancov, 400 lôžok a plánuje uskutočniť 35.000 hospitalizácií ročne. Zdravotnú starostlivosť bude poskytovať v podmienkach verejného zdravotného poistenia bez doplatkov. Pacienti sa môžu už dnes do nej predregistrovať on-line na webe nemocnice. Celková investícia predstavuje 240 miliónov eur.