Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Na diskusiách Globsec City Talk sa môže zúčastniť aj širšia verejnosť

Foto: Teraz.TV

Hlavnou témou konferencie, ktorá sa uskutoční v Bratislave od 14. do 16. mája, bude vývoj na Ukrajine.

Bratislava 13. mája (TASR) - Na tohtotýždňovej medzinárodnej bezpečnostnej konferencii GLOBSEC 2014 sa bude môcť zúčastniť aj verejnosť, a to vo forme diskusií v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. Organizátori pripravili novinku - podujatia s názvom Globsec City Talk, ktoré sa uskutočnia počas trvania konferencia.

"Aj verejnosť sa bude môcť zúčastniť na konferencii Globsec na špeciálnych podujatiach v Starej tržnici. Budú sa to volať Globsec City Talk, kde sme zavolali tých najzaujímavejších rečníkov z konferencie Globsec," uviedol výkonný viceprezident Stredoeurópskej strategickej rady Róbert Vass. Ako dodal, týmto krokom chceli podujatie otvoriť širšej verejnosti. "Dopyt po účasti je väčší ako naše kapacity v konferenčnej miestnosti," dodal.

Hlavnou témou konferencie, ktorá sa uskutoční v Bratislave od 14. do 16. mája, bude vývoj na Ukrajine. Na podujatie príde viac ako 800 hostí z vyše 65 krajín sveta. Na zozname účastníkov konferencie sú okrem iných švédsky minister zahraničných vecí Carl Bildt, bývalý vrchný veliteľ spojeneckých síl v Afganistane John Allen, generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen, ale aj premiéri krajín V4.

Podujatie svojím vystúpením oficiálne otvorí podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.