Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Globsec otvára zastúpenie v Kyjeve

Na archívnej snímke prezident GLOBSEC-u Róbert Vass. Foto: TASR - Pavol Zachar

Globsec je medzinárodný think-tank so sídlom v Bratislave, ktorý sa zaviazal zvyšovať bezpečnosť, prosperitu a udržateľnosť v Európe a na celom svete.

Bratislava 17. októbra (TASR) – Organizácia Globsec otvára svoje zastúpenie v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Prezident organizácie Róbert Vass uviedol, že na Ukrajine zostanú dlhodobo a chcú s Kyjevom prepájať ostatné demokratické organizácie a vlády.

"Otvorením nášho zastúpenia v Kyjeve demonštrujeme solidaritu s ukrajinským ľudom a jej vládou. Naše aktivity budú smerovať najmä na pomoc Ukrajine v núdzi, s Kyjevom budeme prepájať ostatné demokratické organizácie či vlády," priblížil Vass s tým, že otvorenie kancelárie v Kyjeve prichádza po spustení programu Globsec pre Ukrajinu a východnú Európu, zameraného na poskytovanie analýz a praktických odporúčaní týkajúcich sa rekonštrukcie Ukrajiny a jej európskej budúcnosti.

Tento krok víta aj ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba. "Predstavuje to životne dôležité gesto a prispieva k upevňovaniu demokracie, bezpečnosti, prosperity či udržateľnosti v Európe a na celom svete, čo nie je možné bez víťazstva Ukrajiny nad ruským agresorom," povedal v stanovisku.

Globsec je medzinárodný think-tank so sídlom v Bratislave, ktorý sa zaviazal zvyšovať bezpečnosť, prosperitu a udržateľnosť v Európe a na celom svete. Organizácia zároveň v stanovisku uviedla, že od 24. februára, teda od vypuknutia konfliktu, vybudovala na Ukrajine tím ukrajinských expertov.