Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Glváč: Matovič pácha trestnú činnosť zverejňovaním údajných správ

Na archívnej snímke podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD). Foto: TASR/Martin Baumann

Vystúpenie Matoviča podľa Glváča len potvrdilo, že v jeho údajnej komunikácii sa nenachádza žiadne protiprávne konanie.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič pácha podľa podpredsedu Národnej rady (NR) SR Martina Glváča (Smer-SD) trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu s Marianom K. Zároveň ho vyzýva, aby vysvetlil svoju šesťhodinovú komunikáciu s Marianom K. TASR o tom informoval Martin Čambalík z Kancelárie podpredsedu NR SR.

Vystúpenie Matoviča podľa Glváča len potvrdilo, že v jeho údajnej komunikácii sa nenachádza žiadne protiprávne konanie. "Zároveň opäť vyzývam Igora Matoviča, aby si spomenul na svoju šesťhodinovú komunikáciu s Marianom K. a vysvetlil verejnosti, prečo bol témou ich rozhovoru Jozef Majský, s ktorým robil biznis s pozemkami a nakúpil ich za podhodnotenú cenu," uviedol Glváč.

Matovič má podozrenie, že si mal Marian K. dosadiť svojho človeka na post zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS). Marian K. mal podpredsedovi parlamentu nahnevane písať, že niekomu o jeho dosadení hovoril. Správy majú podľa Matoviča tiež dokazovať, že Glváč vedel aj o tom, že vtedajší prezident finančnej správy František Imrecze mal zabezpečiť vratky pre podnikateľa Ladislava Bašternáka.