Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

GP dal preveriť zákonnosť krokov pri zabezpečovaní kontroly hraníc

Na snímke budova, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave 15. júla 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Generálny prokurátor nechal preveriť, či nedošlo zo strany príslušných osôb v postavení verejných činiteľov k úmyselnému alebo nedbanlivostnému konaniu.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preveriť, či pri plnení úloh v súvislosti so zabezpečovaním kontroly hraníc SR a ochranou SR pred nelegálnou migráciou nedošlo k trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa alebo marenia úlohy verejným činiteľom. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Dnešného dňa som prvému námestníkovi generálneho prokurátora uložil prijať opatrenia na preverenie, či pri plnení úloh v súvislosti so zabezpečovaním kontroly hraníc SR a ochranou SR pred nelegálnou migráciou nedošlo zo strany príslušných osôb v postavení verejných činiteľov k úmyselnému alebo nedbanlivostnému konaniu," priblížil generálny prokurátor na sociálnej sieti.

Ministerstvo vnútra SR v tejto chvíli nemá žiadne informácie, čo má byť predmetom preverovania. "K uvedenému sa preto v tejto chvíli nebudeme vyjadrovať," uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.